Methylatie cyclus stoornis

Een percentage B12 patiënten zijn niet in staat door gebrek  dan wel onvoldoende enzym werking de inactieve cobalamine vormen cyano- en hydroxycobalamine om te zetten in de actieve methyl-cobalamine en adenosyl-cobalamine.

O.a. de volgende mogelijkheden kunnen van toepassing zijn bij een conversie “methylatie” probleem.

* Gebrek aan enzym om cyano-cobalamine om te zetten naar methyl-cobalamine ofwel adenosyl-
   cobalamine.
* Gebrek aan enzym om hydroxy-cobalamine om te zetten naar methyl-cobalamine  ofwel 
   adenosyl-cobalamine
* Gebrek aan enzym om methyl-cobalamine om te zetten naar adenosyl-cobalamine.
* Gebrek aan enzym om adenosyl-cobalamine om te zetten naar methyl-cobalamine.
* Gebrek aan enzym om foliumzuur om te zetten naar methyl-folaat.

Bij een methylatie probleem, zijn de cyano en hydro injecties praktisch ineffectief. Om dit probleem te omzeilen kan je bijvoorbeeld sublinguaal B12 smelt tabl. als bypass gebruiken in je behandeling om te ervaren door ondervinding of je aan dit profiel voldoet. Dit dienen dan wel smelt tabletten te zijn met de actieve co-enzym vormen van vitamine B12, dus Me-Cbl en Ado-Cbl smelttabletten.

Let wel gebruik van beide B12 smelt tabl. zijn in de eerste plaats geen vervanging van de hydroxocobalamine injecties. Bij onvoldoende respons op het maatkostuum van hydroxocobalamine injectie behandeling is dagelijks gebruik aanvullend van beide B12 smelt tabl. een serieuze optie.

De essentie bij B12 patiënten met methylatie problemen dan wel onvoldoende enzymwerking is het verkrijgen van een “saturated equilibrium” aan biologisch actieve B12 dagelijks in het bloed -- dan wel in de weefsels iedere dag voor onderhoud en herstel.